Dat de afgelopen maanden uiterst bijzondere maanden waren, daar moeten we je niet van overtuigen. Van het feit dat Mode Unie als sectororganisatie telkens alle registers opentrok om jouw belangen als zelfstandige moderetailer te verdedigen, hopelijk ook niet.

Sinds maart beantwoordde het Mode Unie team al meer dan 5.000 vragen van mode ondernemers. Dagelijks blijven we informatie meegeven op jouw maat en luisteren we naar je bezorgdheden om samen tot een oplossing te komen.

Mode Unie slaagde er in om:

  • Om de winkels na de eerste lockdown een week vroeger open te laten gaan: op 11 mei in plaats van op 18 mei
  • De maatregel rond het individueel shoppen in augustus te versoepelen
  • Om de winkels na de recente lockdown minstens twee weken vroeger open te laten gaan: op 1 december in plaats van ten vroegste op 14 december
  • Dossier rond handelshuur en kredietverzekering binnen te halen
  • Te bekomen dat de verlenging van tijdelijke werkloosheid voor onze sector mogelijk blijft tot 31 maart
  • Ervoor te zorgen dat de consumptiecheque ook in de modesector besteed zal kunnen worden
  • Gedurende de volledige periode elke week in de media te komen. We kaartten de problemen in de sector aan en konden met onze persacties ook druk zetten op het beleid
  • De modesector hoog op de politieke agenda te houden door lobbywerk en grote persaandacht
  • De sector te verenigen met SOSmoderetail en met onze oproep tot vervroegd heropenen kracht bij te zetten door het massaal delen van onze boodschappen

Naast het lobby- en perswerk zorgden we ook voor een aantal mooie consumentenacties met een positieve boodschap. Met Laat het niet hangen!, Red Friday, Week van de Belgische mode, en nu ook de Lingerieweek hielden en houden we consumenten geïnteresseerd in mode en lingerie en gaven we jou als lingeriedetaillist ook de bijhorende visuals om zelf mee aan de slag te gaan naar je klanten.

We bewezen in deze bijzondere periode dat we op de barricade staan en resultaten binnenhalen. Dit kunnen we enkel en alleen blijven doen met de steun van zoveel mogelijk modehandelaars.

We hopen je dan ook bij onze Fedelin club te mogen rekenen.
Hoe meer mode ondernemers we vertegenwoordigen, hoe sterker we staan! #samensterk

Hoe lid worden?

Schrijf 381,15 euro (inclusief UNIZO lidmaatschap en btw) over aan Mode Unie. Rek.nr BE88 426-3118031-41 met vermelding “Naam zaak + ondernemingsnummer + lidgeld 2021”.

Voor meer informatie en alle andere ledenvoordelen, contacteer ons via 02/21 22 622 – info@fedelin-lingerie.be