Uit een enquête die Fedelin, de Federatie voor de zelfstandige lingeriedetaillist, deed onder haar leden, blijkt dat maar liefst 70% van hun nieuwe klanten binnenkomen met een foute BH-maat aan. De hoofdreden hiervoor is dat de meeste vrouwen gewoonweg hun maat niet kennen. De foute BH maat kan nochtans nefaste gevolgen hebben voor de gezondheid en het uiterlijk van de buste. Veel voorkomende klachten zijn: een pijnlijk gevoel in de borsten, rug- en nekklachten, verlies van vorm en stevigheid en irritatie van de huid. Om nog maar niet te spreken dat een fout zittende BH zorgt voor een oncomfortabel gevoel en slechtzittende bovenkledij.

Fedelin wil met de Lingerieweek alle vrouwen de kans geven om gratis advies in te winnen zodat ze de juiste BH kunnen kiezen en zo comfortabel en zonder gezondheidsklachten door het leven kunnen gaan. We nodigen daarom alle vrouwen dan ook uit voor een gratis pasbeurt en professioneel advies – zonder aankoopverplichting – in een deelnemende lingeriewinkel.

Vrouwen kunnen terecht in de bijna 100 deelnemende lingeriewinkels tijdens de hele looptijd van de Lingerieweek, die doorgaat van vrijdag 6 tot en met zaterdag 14 maart. De deelnemende winkels zijn terug te vinden op www.lingerieweek2020.be.

Fedelin werkt voor deze actie samen met Think-Pink. In alle deelnemende winkels worden hierbij manicuresets van Think-Pink aangeboden. De opbrengst gaat integraal naar het Share your Care Fonds van Think-Pink. Met de eerste twee edities konden Fedelin en haar leden het fonds maar liefst 16.000 euro schenken.