Van maandag 4 tot zaterdag 9 maart vindt de zevende editie van de Lingerieweek plaats en dat zullen ze in Sint-Niklaas en omstreken geweten hebben! Met een mooie lingeriewandeling doorheen de stad en een pak activiteiten, ook in de deelgemeenten, zet de Oost-Vlaamse stad het initiatief van Fedelin, de federatie voor zelfstandige lingeriedetaillisten, sterk in de kijker.

Sint-Niklaas is dit jaar gaststad en pakt dan ook groots uit om de lingeriewinkels in de binnenstad en de deelgemeenten in de kijker te zetten. Zo is er een beha inruilactie voor het goede doel, een gegidste lingeriewandeling, een breiworkshop in het breigoedmuseum én krijgen horecaklanten een buste praline bij de koffie tijdens de actieweek. Er zijn eveneens ontelbare promoacties, lezingen en workshops te beleven bij de lokale handel- en horecazaken.

Ambassadrices influencer Jaël Ost en Belgisch kampioene aerobic Luka Torfs zetten dit jaar hun schouders mee onder de actie. “Als actieve jonge vrouwen bezig met mode en sport weten zij als geen ander hoe een vrouwenlichaam én de buste verandert over de jaren heen. Het regelmatig laten opmeten van je cup en omtrek bij een professional blijft dus een must als je van comfortabele lingerie wil genieten”, aldus Isolde Delanghe, directeur Fedelin.

“Met deze actie zetten we onze stad en de link met lingerie en breigoed extra in de kijker. Sint-Niklaas en haar deelgemeentes tellen heel wat lingeriespecialisten die aan iedereen en voor elk lichaam professioneel advies kunnen geven. We roepen dan ook op om tijdens de Lingerieweek eens langs te gaan in een deelnemende Sint-Niklase lingeriezaak en je gratis te laten opmeten. Bovendien leggen de Sint-Niklase lingeriedames hun klanten die week extra in de watten”, vertelt Ïne Somers, Schepen van Economie van stad Sint-Niklaas

Uit een enquête die Fedelin deed onder haar leden, blijkt immers dat maar liefst 70% van de nieuwe klanten binnenkomt met een foute bh-maat aan. De hoofdreden hiervoor is dat de meeste vrouwen hun maat niet kennen. Een vrouwenlichaam verandert doorheen de jaren en de buste verandert bijgevolg ook mee. “Net daarom is een professionele en persoonlijke aanpak nodig”, weet Isolde Delanghe, directeur van Fedelin. “Het is belangrijk dat een beha perfect zit. Uiteraard omwille van comfort, maar ook op het gebied van gezondheid.”

Een foute behamaat kan immers nefaste gevolgen hebben voor de gezondheid en het uiterlijk van de buste. Een pijnlijk gevoel in de borsten, rug- en nekklachten, verlies van vorm en stevigheid en irritatie van de huid zijn veel voorkomende klachten als de beha niet goed zit.

Met de Lingerieweek wil sectorfederatie Fedelin bewustzijn creëren rond het dragen van de correcte beha en de professionele service die zelfstandige lingeriedetaillisten hier in bieden.

Alle deelnemende lingeriewinkels zijn te vinden op www.lingerieweek2024.be

Persmoment en voorstellen van de campagne vindt plaats op vrijdag 1 maart 2023 om 10.30u op de Grote Markt in Sint-Niklaas:

  • 10.30u: Verwelkoming en toelichting Lingerieweek door schepen Somers
  • 10.45u: Vertrek naar Lingerie De Wael door de Stationsstraat via de hotspots van de lingeriewandeling
  • 11.00u: Aankomst bij Lingerie De Wael en toelichting van de actie door Isolde Delanghe, directeur Fedelin
  • 11.15u: Vertrek naar breigoedmuseum
  • 11.25u: Aankomst bij breigoedmuseum en mogelijkheid om beelden te maken met de ambassadrices

Alle beeldmateriaal en info: www.lingerieweek2024.be
Meer info over de acties in Sint Niklaas: Lingerieweek | Ontdek Sint-Niklaas (ontdeksintniklaas.be)