Het Fedelin team is is permanent bezig met het verdedigen van jou belangen als lingeriedetaillist. Omdat onderhandelingen met zowel kabinetten, externe partijen en andere belangenorganisaties gevoerd worden en dit in discretie dient te gebeuren, kunnen we hier niet altijd over communiceren. Maar we zetten graag nog even op een rij met wat we allemaal mee bezig zijn:

De Mode Unie en Fedelin Sectorgids Veilig Werken
Gisterenavond stelde de Nationale Veiligheidsraad en de Groep van 10 een Generieke Gids om in alle veiligheid te kunnen werken, ook bij heropening. Hierin werd al rekening gehouden met de noden van onze sector. Maar het gaat verder: Mode Unie stelt op dit moment een sectorgids op die toespitst op de mode retail. Vanaf deze klaar is, delen we deze met jou zodat je de heropening voldoende kan voorbereiden.

Mode Unie en Fedelin rekenen bij regering op heropening op 4 mei
Mode Unie en Fedelin pleitten gisteren in de pers en via betrokken kabinetten en Nationale Veiligheidsraad voor een snelle heropening waarbij we rekenen op 4 mei. Lees hier het persbericht dat werd verstuurd.

Denk tijdig aan je Hinderpremie aanvraag 
Dit kan nog tot uiterlijk 19 mei 2020. Hier kan je de aanvraag doen.

Wat als de steunmaatregelen niet voldoende zijn?
De regeringen namen meteen maatregelen (hinderpremie, overbruggingsrecht, betalingsuitstel,…), maar niet alle ondernemingen zijn daarmee voldoende gebaat. Want wat als de steunmaatregelen jou niet voldoende helpen om deze crisis te overleven? In deze opleiding van Dyzo staan we stil bij alle mogelijkheden die er zijn voor ondernemingen die in moeilijkheden dreigen te komen.

Sabam betaling valt voor één maand weg
Als gesloten handelszaak moet je een maand minder Sabam rechten betalen. De bijdrage wordt in mindering gebracht van de jaarlijkse factuur of terugbetaald via een creditnota. Aanvragen kunnen vanaf 4 mei worden ingediend. Hier vind je meer info.

Makkelijke tool steunmaatregelen
Mode Unie en Fedelin werkten samen met UNIZO en Liantis om een tool te ontwikkelen om de steunmaatregelen voor jouw winkel overzichtelijk te kunnen raadplegen. Gebruik de tool hier.

Fedelin bezorgt je handige vloerstickers en informatieposter voor heropening
Daarnaast is Fedelin bezig met het ontwikkelen van materiaal voor in de winkel (vloerstickers en informatieposters voor klanten en personeel), om de start vlot te laten verlopen en je toe te laten de richtlijnen duidelijk te communiceren. Zo heb je kant-en-klare visuals om in je winkel te gebruiken. Als Fedelin lid krijg je dit gratis per post.

Indien je nog sectorspecifieke steunmaatregelen ziet of voorstellen hebt, laat deze zeker weten.

Voor alle info over steunmaatregelen kan je hier terecht. Het antwoord niet gevonden? Laat het ons weten via info@fedelin-lingerie.be