Vandaag, dinsdag 3 november is de tweede dag dat modewinkels opnieuw verplicht de deuren moeten sluiten. Ondanks het uitdrukkelijk verbod om niet-essentiële goederen aan te bieden in winkels die toch de deuren mogen openen, stelt Mode Unie vast dat bepaalde geopende winkelketens de regels nu al aan hun laars lappen en vlot pyjama’s, ondergoed en lederwaren over hun toonbank laten gaan.

“Tegen de regels in en vooral oneerlijke concurrentie met modehandelaars die door deze tweede lockdown opnieuw hard getroffen worden. Online verkopen en klanten hun goederen laten afhalen aan de winkel blijkt al niet evident voor veel mode ondernemers. Als winkels en ketens die open mogen zijn dan nog eens klanten bedienen met dezelfde producten als in de verplicht gesloten sectoren, wordt het verkopen van de gigantische stock goederen in mode- en lingeriewinkels wel bijzonder moeilijk”, stelt Isolde Delanghe, directeur Mode Unie.

Mode Unie eist dan ook dat alle winkels en ketens zich aan de opgelegde regels houden en dat de Economische Inspectie optreedt in geval van overtreding. Enkel zo kan de eerlijke concurrentie met de verplicht gesloten modesector gevrijwaard worden.