Dat de afgelopen maanden uiterst bijzonder waren, daar moeten we je niet van overtuigen. Van het feit dat Fedelin samen met Mode Unie telkens alle registers opentrok om jouw belangen als lingeriedetaillist te verdedigen, hopelijk ook niet.

Fedelin verenigde lingeriedetaillisten, merkenfabrikanten, agenturen en designers via de petitie www.sosmoderetail.be. Met meer dan 2.800 handtekeningen slaagden we erin om de solden een maand op te schuiven, een vraag die al jaren leeft binnen de modesector.

Ademruimte creëren om een maand langer aan normale marge te verkopen was nodig. Startten de solden op 1 juli, dan werden we onder druk gezet om al midden juni met koppelverkoop te beginnen en dan hadden we slechts één maand om aan volle marge te verkopen: dit was compleet nefast geweest voor de hele sector.

  • Fedelin en Mode Unie haalden dossiers rond handelshuur en kredietverzekering binnen, konden bekomen dat de verlenging van tijdelijke werkloosheid voor onze sector mogelijk blijft tot 31 december en zorgden ervoor dat de consumptiecheque ook in de mode- en lingeriesector besteed zal kunnen worden.
  • Mode Unie kwam na de verstrengde maatregelen opnieuw elke week in de media en riep hierbij op om positief te communiceren over het veilig kunnen shoppen in modezaken.
  • Fedelin en Mode Unie zorgden ervoor dat de maatregel rond individueel shoppen versoepeld werd en gaf zo de broodnodige ademruimte voor een herstart van de solden.
  • Fedelin en Mode Unie slaagden erin om de modesector hoog op de politieke agenda te houden door lobbywerk en grote persaandacht en werkt nu volop aan een relanceplan voor onze sector.
  • Fedelin is ook opnieuw bezig met de Lingerieweek en de beha inruilactie, waarbij we jou als lingeriedetaillist een platform geven om je lingeriewinkel in de kijker te zetten. Leden nemen gratis deel aan deze actie.

We hebben met onze organisaties in deze bijzondere periode bewezen dat we op de barricade staan en resultaat binnen halen voor jou als lingeriedetaillist. Dit kunnen we enkel en alleen blijven doen met jouw steun.

Ik hoop je dan ook terug bij de Fedelin club (inclusief Mode Unie en UNIZO) te mogen verwelkomen in het nieuwe werkjaar! Hoe meer lingeriedetaillisten we vertegenwoordigen, hoe sterker we staan!

Heb je vragen of suggesties van zaken die we voor jou als lingeriedetaillist kunnen betekenen? Ik hoor ze graag. Contacteer me dan ook zeker persoonlijk via isolde.delanghe@modeunie.be.

Hopelijk zien we elkaar snel terug op één van de vele Fedelin events!

Hartelijke groeten,

Isolde

————————————————————————————————————————————————-

Door lid te worden van Fedelin (inclusief Mode Unie en UNIZO) draag je bij om zoveel mogelijk gewicht in de schaal te werpen voor onze lingeriesector. Hoe luider de stem, hoe meer gehoor. Word nu lid voor 310 euro en geniet tot eind 2021 van alle ledenvoordelen en neem gratis deel aan acties zoals de Lingerieweek en de BH Inruilactie. Ontdek het Fedelin lidmaatschap en al haar voordelen op www.fedelin-lingerie.be.

Heb je vragen over je lidmaatschap, contacteer ons dan op 02/21 22 622 of via mail aan info@fedelin-lingerie.be.

Samen met Fedelin, Mode Unie en UNIZO versterk je ook jouw ondernemerschap in 2021!

Lid worden?

Schrijf dan 375,10 euro incl. btw (= UNIZO lidgeld inbegrepen!) over op Mode Unie rekeningnummer BE88 426-3118031-41 met vermelding ‘Naam zaak + ondernemingsnummer’.

Eens je ingeschreven bent als lid kan je genieten van alle Fedelin, Mode Unie en UNIZO voordelen. Neem zeker ook een kijkje op www.fedelin-lingerie.be en blijf dagelijks op de hoogte van nieuws en events uit de sector via www.facebook.com/modeunie.