Op 30 & 31 juli 2023 mocht LingeriePro een 500-tal vakbezoekers verwelkomen op de 2de zomereditie in Kortrijk Xpo. Zij vertegenwoordigden net geen 300 unieke lingeriespeciaalzaken die er de nieuwste collecties kwamen aanschouwen en inkopen bij ruim 50 bekende nationale en internationale merken. Er heerste een gemoedelijke sfeer en een gezellige drukte. Het beursthema sunset shimmer was overduidelijk aanwezig en zorgde voor inspiratie bij zowel exposanten als bezoekers.

Kortrijk Xpo heeft de smaak te pakken
Na de wintereditie in Kortrijk Xpo had Nathanaëlle Verdruye, projectleider van Kortrijk Xpo,
tal van feedbackgesprekken met heel wat exposanten. Hierop werd een nieuwe aanpak doorgevoerd die enthousiast werd onthaald. De parking bevond zich aan de inkom, er werden gratis drankjes in het beurskleur – apricot crush – geserveerd en het daglicht scheen in de hal om de collecties letterlijk in de spotlight te zetten. Bezoekers gingen duidelijk geïnspireerd én met hun goodiebag naar huis.

Kwalititeit boven kwaniteit
Het beursaanbod is de aller grootste “to do” topic op de lijst voor de winter editie. Het aanbod was compact – 50 exposanten stelden er hun collecties, trends en merken voor – en van een heel hoog en kwalitatief niveau. Vertrouwde merken waren opnieuw aanwezig, maar ook nieuwe aanbieders namen de kans om zich via LingeriePro te positioneren in de Beneluxmarkt. Voor de winter editie wil Kortrijk Xpo nog meer merken en exposanten aantrekken om het aanbod uit te breiden.
Exposanten pakten uit met prachtige collecties. Het was voor de lingeriewinkels een uitstekende gelegenheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en producten op vlak van lingerie en nachtmode. Dankzij de seminarsessies, konden bezoekers zich verder ontwikkelen en inspiratie opdoen voor hun eigen winkel.

Wintereditie op 28 & 29 januari 2024
“Het is en blijft een uitdaging om vakgenoten uit de sector samen te krijgen en ze op een positieve manier te laten netwerken en ‘connecteren’ met elkaar. Rome is niet op 1 dag gebouwd natuurlijk en we weten waar we kunnen verbeteren en uitbreiden voor de aankomende 2024 edities”, weet Nathanaëlle.
De basis is zodus gelegd voor een verdere groei van het beursaanbod en hieruit volgend de bezoekersopkomst. Het is nu reeds uitkijken naar de tweede winter editie van Lingerie Pro in Kortrijk Xpo.

→ Wie LingeriePRO volgt op Instagram, Facebook en Linkedin blijft op de hoogte van al het nieuws over het evenement.